Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Chleb pełnoziarnisty z grilla

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Chleb pokroić w kromki o grubości około 1,5 cm, skropić z obu stron oliwą...

Chleb pełnoziarnisty z grilla

Składniki:

Chleb pełnoziarnisty z grilla

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb pełnoziarnisty z grilla
Chleb pokroić w kromki o grubości około 1,5 cm, skropić z obu stron oliwą, jedną stronę oprószyć lekko sola i obficiej pieprzem. Na średnio gorącym miejscu grilla ułożyć główki czosnku które wymagają około 15 minut grillowania, grillować obracając. Teraz możemy przystąpić do grillowania chleba. Ułożyć kromki na grillu, piec po 3 minuty z każdej strony. Podawać z grillowanym czosnkiem i masłem, wycisnąć miękki czosnek z łupiny na chleb, rozsmarować razem z masłem.