Sposób przygotowania:
Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz
Chleb z własnej małej piekarni, jest o wiele smaczniejszy i bardziej pożywny niż ten z piekarni. Oto jeden z wielu chlebków pieczony w maszynie do chleba. Mąkę pszenną odmierz, przesiej przez sitko i przełóż do maszyny. Mąkę razową odmierz i przełóż do maszyny. Drożdży nie musisz doprowadzać do temperatury pokojowej wrzuć, lub rozkrusz ( nie jest to konieczne ). Następnie dodaj mak, suszoną ( najlepiej przez siebie ) pokrzywę, drożdże, błonnik i wodę (ciepłą ) oraz pozostałe składniki czyli sól, cukier i olej Zamknij urządzenie i nastaw program 4 w urządzeniu. po 4 godzinach wyjmiesz pyszny cieplutki chlebek Smacznego
![Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-pszenno-zytni-pokrzywa-wypiekacz-139243.jpg)
![Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-pszenno-zytni-pokrzywa-wypiekacz-139244.jpg)
![Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-pszenno-zytni-pokrzywa-wypiekacz-139245.jpg)
![Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-pszenno-zytni-pokrzywa-wypiekacz-139246.jpg)