kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny bardzo sycący chlebek z pokrzywą

Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz

 

Sposób przygotowania:

Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz
Chleb z własnej małej piekarni, jest o wiele smaczniejszy i bardziej pożywny niż ten z piekarni. Oto jeden z wielu chlebków pieczony w maszynie do chleba. Mąkę pszenną odmierz, przesiej przez sitko i przełóż do maszyny. Mąkę razową odmierz i przełóż do maszyny. Drożdży nie musisz doprowadzać do temperatury pokojowej wrzuć, lub rozkrusz ( nie jest to konieczne ). Następnie dodaj mak, suszoną ( najlepiej przez siebie ) pokrzywę, drożdże, błonnik i wodę (ciepłą ) oraz pozostałe składniki czyli sól, cukier i olej Zamknij urządzenie i nastaw program 4 w urządzeniu. po 4 godzinach wyjmiesz pyszny cieplutki chlebek Smacznego
Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz
Etap 1 - do maszyny odmierz mąkę pszenną i razową
Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz
Etap 2 - następnie dodaj do mąki mak ...
Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz
Etap 3 - ...teraz czas na pokrzywę suszoną ...
Chleb pszenno-żytni pokrzywa - wypiekacz
Etap 4 - na koniec dodaj garść błonnika , drożdże i resztę składników