Sposób przygotowania:
Chleb pszenny z tuńczykiem i marchewką
Tuńczyka przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Do pojemnika w automacie wsypujemy mąkę, suche drożdże, sól i cukier oraz wlewamy ciepłą wodę i olej. Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, startą marchewkę i suszone pomidory w płatkach oraz chia.
Włączamy automat na program - 1 i pieczemy przez 3 godziny. Upieczony chleb studzimy na metalowej kratce.
Do pojemnika w automacie wsypujemy mąkę, suche drożdże, sól i cukier oraz wlewamy ciepłą wodę i olej. Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, startą marchewkę i suszone pomidory w płatkach oraz chia.
Włączamy automat na program - 1 i pieczemy przez 3 godziny. Upieczony chleb studzimy na metalowej kratce.