Sposób przygotowania:
Mleczny chleb pszenno orkiszowy
Suche składniki wymieszać w misce.
Potem do nich wlać mleko i za pomocą drewnianej łyżki wymieszać ciasto a potem je wyrobić.
Ciasto oprószyć mąką i zostawić do wyrośnięcia.
Potem przełożyć ciasto do keksówki o wymiarach 11 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia i lekko oprószyć wierzch mąką.
Foremkę przykryć ściereczką i znów zostawić ciasto do wyrośnięcia.
Po podrośnięciu ciasta foremkę wstawić do piekarnika wcześniej nagrzanego do 200 stopni.
Chleb piec godzinę a potem wystudzić na kratce.
Potem do nich wlać mleko i za pomocą drewnianej łyżki wymieszać ciasto a potem je wyrobić.
Ciasto oprószyć mąką i zostawić do wyrośnięcia.
Potem przełożyć ciasto do keksówki o wymiarach 11 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia i lekko oprószyć wierzch mąką.
Foremkę przykryć ściereczką i znów zostawić ciasto do wyrośnięcia.
Po podrośnięciu ciasta foremkę wstawić do piekarnika wcześniej nagrzanego do 200 stopni.
Chleb piec godzinę a potem wystudzić na kratce.
SylaUla