Sposób przygotowania:
Ciasto ze szpinakiem
Szpinak rozmrożony osączyć nas sitku, następnie podsmażyć z cebulką pokrojoną drobno i ząbkiem czosnku pokrojonym drobniutko lub przepuszczonym przez praskę.
Przyprawić solą i pieprzem, wystudzić, dodać żółty ser starty na tarce, wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia.
Jogurt wlać do oliwy, wymieszać, po czym połączyć oba rodzaje składników z miseczek. Dodać czosnek i wymieszać wszystko razem, rozsmarować cienko na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 15 minut.
Po lekkim wystudzeniu kroić kwadraty i smarować masą przygotowaną z serka mascarpone i sklejać ciastka.
Można zrobić kilka warstw lub jedną. Smacznego
Przyprawić solą i pieprzem, wystudzić, dodać żółty ser starty na tarce, wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia.
Jogurt wlać do oliwy, wymieszać, po czym połączyć oba rodzaje składników z miseczek. Dodać czosnek i wymieszać wszystko razem, rozsmarować cienko na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 15 minut.
Po lekkim wystudzeniu kroić kwadraty i smarować masą przygotowaną z serka mascarpone i sklejać ciastka.
Można zrobić kilka warstw lub jedną. Smacznego