gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Chleb z marchewką i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny chleb z mąki chlebowej z dodatkiem tartej marchewki i rozdrobnionych migdałów. Polecam przepis.

Chleb z marchewką i migdałami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chleb z marchewką i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Chleb z marchewką i migdałami
Łączymy mąkę z drożdżami i solą. Dolewamy wodę i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce.

Marchewkę, obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach.

Migdały rozdrabniamy. Dokładnie zagniatamy. Formujemy bochenek. Wykładamy do formy. Przykrywamy ściereczką i czekamy aż ponownie wyrośnie około 1 godziny.

Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

Smacznego.
Chleb z marchewką i migdałami
Marchewkę, obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach.
Chleb z marchewką i migdałami
Migdały rozdrabniamy. Dokładnie zagniatamy.