Sposób przygotowania:
Chleb razowy z jogurtem, bez wyrastaniaPrzygotowanie chleba
![Chleb razowy z jogurtem, bez wyrastania Chleb razowy z jogurtem, bez wyrastania](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-razowy-z-jogurtem-bez-wyrastania-444361.jpg)
W dużej misce mieszamy mąkę pszenną i razową. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oraz sól. Całość mieszamy. Do środka wlewamy jogurt naturalny. Ciasto na chleb wyrabiamy do momentu aż będzie jednolite. Z ciasta formujemy kulę.
Pieczenie chleba
![Chleb razowy z jogurtem, bez wyrastania Chleb razowy z jogurtem, bez wyrastania](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-razowy-z-jogurtem-bez-wyrastania-444362.jpg)
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Na blaszce układamy chleb. Chleb pieczemy ok. 30-35 minut.