Sposób przygotowania:
Chleb w jajku z mięsem mielonym
Przygotowanie:
Szczypiorek opłukać, pokroić.
Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Mięso wyłożyć na rozgrzaną patelnię, posypać dobrze przyprawami, smażyć kilka minut na tłuszczu.
Następnie cebulę obrać, pokroić dodaj do mięsa, dusić przez chwilę. W razie potrzeby podlać odrobinę ciepłej wody dodaj koncentrat i dusić do odparowania sosu.
Jajka wybić do miski, roztrzepać z solą i pieprzem, wlać mleko, dokładnie wymieszać.
Kromki chleba zanurzać w mleku i układać na gorącej patelni, tak aby utworzyć okrąg.
Resztę roztrzepanego jajka wylać na chleb, dobrze rozsmarować na chleb.
Przykryć pokrywką i na wolnym ogniu smażyć przez chwilę do ścięcia się jaj i połączenia z chlebem.
Ostrożnie przekręcić usmażony chleb na drugiej stronie, wyłożyć mięso mielone, posypać całość szczypiorkiem i zamknąć serem. Przykryć pokrywką i smażyć do rozpuszczenia się sera.
Podawać od razu po przygotowaniu.
Szczypiorek opłukać, pokroić.
Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Mięso wyłożyć na rozgrzaną patelnię, posypać dobrze przyprawami, smażyć kilka minut na tłuszczu.
Następnie cebulę obrać, pokroić dodaj do mięsa, dusić przez chwilę. W razie potrzeby podlać odrobinę ciepłej wody dodaj koncentrat i dusić do odparowania sosu.
Jajka wybić do miski, roztrzepać z solą i pieprzem, wlać mleko, dokładnie wymieszać.
Kromki chleba zanurzać w mleku i układać na gorącej patelni, tak aby utworzyć okrąg.
Resztę roztrzepanego jajka wylać na chleb, dobrze rozsmarować na chleb.
Przykryć pokrywką i na wolnym ogniu smażyć przez chwilę do ścięcia się jaj i połączenia z chlebem.
Ostrożnie przekręcić usmażony chleb na drugiej stronie, wyłożyć mięso mielone, posypać całość szczypiorkiem i zamknąć serem. Przykryć pokrywką i smażyć do rozpuszczenia się sera.
Podawać od razu po przygotowaniu.