Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Chrupiące gofry z grilla

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne chrupiące gofry z grilla. Idealne na podwieczorek, poczęstunek, słodkie śniadanie czy kolację. Trochę inne od tych z gofrownicy. Cieniutkie i niezwykle chrupiące. Można oprószyć cukrem pudrem.

Chrupiące gofry z grilla

Składniki:

Chrupiące gofry z grilla

Ciasto:

  • Na ciasto:
  • 2 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • półtorej szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju

Dodatkowo:

  • cukier puder do oprószenia gofrów

Sposób przygotowania:

Chrupiące gofry z grilla
1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto.

2. Następnie rozgrzewamy grill elektryczny, nakładamy po porcji ciasta, zamykamy grill i pieczemy aż będą rumiane i upieczone.

3. Zdejmujemy z grilla, oprószamy cukrem pudrem i podajemy.

Moje rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Z przepisu wychodzi około 30 sztuk gofrów.

Grilla niczym nie smarujemy.