Sposób przygotowania:
Twarożkowo- buraczkowe tartaletkiETAP 1
![Twarożkowo- buraczkowe tartaletki Twarożkowo- buraczkowe tartaletki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/twarozkowo-buraczkowe-tartaletki-551557.jpg)
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pozostałe składniki.
ETAP 2
![Twarożkowo- buraczkowe tartaletki Twarożkowo- buraczkowe tartaletki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/twarozkowo-buraczkowe-tartaletki-551558.jpg)
Całość zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta.
ETAP 3
![Twarożkowo- buraczkowe tartaletki Twarożkowo- buraczkowe tartaletki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/twarozkowo-buraczkowe-tartaletki-551559.jpg)
Gotowe wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Foremki smarujemy tłuszczem. Foremkami wycinamy koła z ciasta. Wyciętymi kołami wylepiamy dno i boli foremek. Dno ciasta nakłuwamy widelcem.
ETAP 4
![Twarożkowo- buraczkowe tartaletki Twarożkowo- buraczkowe tartaletki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/twarozkowo-buraczkowe-tartaletki-551560.jpg)
Tak przygotowane tartaletki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 25 minut w 180°C do zrumienienia. Gotowe wyjmujemy i studzimy.
ETAP 5
![Twarożkowo- buraczkowe tartaletki Twarożkowo- buraczkowe tartaletki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/twarozkowo-buraczkowe-tartaletki-551561.jpg)
NADZIENIE: Ser przekładamy do miski. Dodajemy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz przyprawy do smaku. Całość mieszamy.
Gotowym twarożkiem wypełniamy środki tartaletek. Na ich wierzch wykładamy pokrojone w plasterki buraczki. Całość posypujemy rukolą, skrapiamy oliwą z oliwek i podajemy.
biedroneczki