Sposób przygotowania:
Twarożkowo- buraczkowe tartaletkiETAP 1
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pozostałe składniki.
ETAP 2
Całość zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta.
ETAP 3
Gotowe wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Foremki smarujemy tłuszczem. Foremkami wycinamy koła z ciasta. Wyciętymi kołami wylepiamy dno i boli foremek. Dno ciasta nakłuwamy widelcem.
ETAP 4
Tak przygotowane tartaletki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 25 minut w 180°C do zrumienienia. Gotowe wyjmujemy i studzimy.
ETAP 5
NADZIENIE: Ser przekładamy do miski. Dodajemy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz przyprawy do smaku. Całość mieszamy.
Gotowym twarożkiem wypełniamy środki tartaletek. Na ich wierzch wykładamy pokrojone w plasterki buraczki. Całość posypujemy rukolą, skrapiamy oliwą z oliwek i podajemy.
biedroneczki