Sposób przygotowania:
Chlebek bananowy
Banany bez skórki zblendować na puree i następnie połączyć z jajkami, rozpuszczonym masłem oraz olejem. Dodać cukier, mąkę, sól i sodę. Wszystko razem porządnie wymieszać.
Masę bananową umieścić w foremce 10 x 22 cm uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Na wierzchu można, ale nie koniecznie trzeba ułożyć przeciętego wzdłuż banana.
Chlebek piec w rozgrzanym piekarniku przez około 1 godzinę (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Kroić jak wystygnie.
Masę bananową umieścić w foremce 10 x 22 cm uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Na wierzchu można, ale nie koniecznie trzeba ułożyć przeciętego wzdłuż banana.
Chlebek piec w rozgrzanym piekarniku przez około 1 godzinę (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Kroić jak wystygnie.