Sposób przygotowania:
Chlebek bananowy
Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę przesiewamy z sodą.
W misce rozgniatamy obrane banany widelcem, dodajemy rozpuszczone masło.
Dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy.
Dodajemy mąkę i mieszamy widelcem do połączenia się składników.
Ciasto wykładamy do blaszki (10x20) wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 50 minut w 170 stopniach.
Studzimy.
Możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Mąkę przesiewamy z sodą.
W misce rozgniatamy obrane banany widelcem, dodajemy rozpuszczone masło.
Dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy.
Dodajemy mąkę i mieszamy widelcem do połączenia się składników.
Ciasto wykładamy do blaszki (10x20) wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 50 minut w 170 stopniach.
Studzimy.
Możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego ;)
![Chlebek bananowy Chlebek bananowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebek-bananowy-543587.jpg)
![Chlebek bananowy Chlebek bananowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebek-bananowy-543588.jpg)
lukrowanepierniczki
gosiapiotrek23
;)