Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Chlebek kalafiorowo-kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny, prosty płaski chlebek kalafiorowo-kokosowy idealny na zdrowe śniadanie dla osób na diecie bezglutenowej.

Chlebek kalafiorowo-kokosowy

Składniki:

Chlebek kalafiorowo-kokosowy

 

  • 350 gram startego drobno kalafiora
  • 5 jajek
  • 100 gram mąki kokosowej
  • 1 łyżka babki jajowatej
  • 1/4 łyżeczki soli himalajskiej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bg
  • 1 łyżka- cebula suszona

Sposób przygotowania:

Chlebek kalafiorowo-kokosowy
Kalafiora zetrzeć na drobnych oczkach. Jajko z solą wymieszać mikserek, dodać startego kalafiora i resztę składników. Dokładnie wymieszać.

Rozłożyć jako płaski placek na papierze do pieczenia. Piec około 20 minut w 180stopniach.

Po upieczeniu dokładnie schłodzić i pokroić na prostokąty w formie kromek :)