Sposób przygotowania:
Pasztet z kalafiora i brokułu
Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki i myjemy. Osuszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy olejem i przykrywamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 220 stopni. Następnie wyjmujemy i odstawiamy do przestygnięcia.
Do miski wkładamy ugotowana kaszę jaglaną, mąkę ryżową, suszone pomidory, jajko i mieszamy ze sobą. Przestudzony kalafior i brokuł blendujemy na mus i dodajemy do pozostałych składników.
Mieszamy dokładnie i przekładamy do wyłożonej folią aluminiową małej blaszki i wyrównujemy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Kroimy pasztet jak już będzie zimny.
Do miski wkładamy ugotowana kaszę jaglaną, mąkę ryżową, suszone pomidory, jajko i mieszamy ze sobą. Przestudzony kalafior i brokuł blendujemy na mus i dodajemy do pozostałych składników.
Mieszamy dokładnie i przekładamy do wyłożonej folią aluminiową małej blaszki i wyrównujemy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Kroimy pasztet jak już będzie zimny.