Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Biszkopt z jabłkami z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Biszkopt z jabłkami z patelni to świetna propozycja na smaczne i zdrowe śniadanie. Wersja bez glutenu, cukru i nabiału :)

Biszkopt z jabłkami z patelni

Składniki:

Biszkopt z jabłkami z patelni

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z jabłkami z patelni
W miseczce wymieszać dokładnie jajka (można mikserem), dodać mąkę kokosową i dokładnie wymieszać.

Jabłko pokroić w kosteczkę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.

Na patelni rozgrzać masło klarowane. Wylać masę i smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem żeby i wiech się ściął.

Zsunąć na pokrywkę i przełożyć na drugą stronę. Smażyć jeszcze chwilę by się zarumieniło.

Można podawać z ulubionym dżemem albo samo.

Ciasto można dosłodzić trochę do smaku albo wybrać słodkie jabłka.