Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Budyń z tapioki na galaretce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny i zdrowy budyń na galaretce. Wersja z kulkami tapioki gotowane na mleku roślinnym, bez glutenu.

Budyń z tapioki na galaretce

Składniki:

Budyń z tapioki na galaretce

 

  • kulki tapioki- 1/2 szklanki
  • mleko roślinne- 2 szklanki (u mnie owsiane)

Sposób przygotowania:

Budyń z tapioki na galaretce
Kulki tapioki wsypać do szklanki i zalać do pełna szklanki wodą. Moczyć ok. 1godziny.

Po tym czasie odcedzić. Do garnka wlać mleko i namoczone kulki tapioki. Gotować ok. 15-20 minut aż staną się przezroczyste. Często mieszać żeby nie przywarło.

Podawać na zimno jako deser na galaretce wcześniej schłodzonej.