Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Chlebek jaglany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny, bardzo prosty, a do tego płaski chlebek jaglany. Idealny dla osób na diecie bez glutenu, cukru i nabiału.

Chlebek jaglany

Składniki:

Chlebek jaglany

 

Sposób przygotowania:

Chlebek jaglany
Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją. Do jeszcze ciepłej kaszy dodać olej kokosowy by się rozpuścił. Mieszałam za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodać zioła i sól. Dokładnie wymieszać.

Dodać mąkę i wmieszać dokładnie.

Wyłożyć całość na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mokrą ręka uformować płaski placek grubości ok. 3-4mm.

Piec około 30 minut w 180stopniach.

Pokroić przestygnięty na kromki.