justyna748

justyna748

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Chlebek z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię robić ten chleb na każdego grilla. Wszyscy go uwielbiają

Chlebek z grilla

Składniki:

Chlebek z grilla

 

  • jeden chleb niekrojony
  • Farsz:
  • pół kostki masła
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2-3 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 250 gram sera żółtego
  • 1 serek topiony
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Chlebek z grilla
Wszystkie składniki na farsz miksujemy. Chleb kroimy na grube kromki, nie przecinając spod niej skóry. Przekładamy zmiksowaną masą. Owijamy szczelnie folią aluminiową. Pieczemy na grillu około 30 minut często obracając. Chleb można również upiec w piekarniku z termoobiegiem. Czas pieczenia to koło 20 minut.
Smacznego!