Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Chlebowe ślimaczki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Proste i szybkie, ale niebanalne kanapki

Chlebowe ślimaczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chlebowe ślimaczki

 

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 15 dag białego sera z rzodkiewką
  • 1/2 pęczka koperku
  • 8 połówek suszonych pomidorów w zalewie
  • 10 zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową
  • 6 plasterków sera żółtego
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Chlebowe ślimaczki
Koperek dokładnie płuczemy, drobno siekamy, dodajemy do białego sera razem z pokrojonymi w talarki oliwkami oraz suszonymi pomidorami posiekanymi w cienkie paseczki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Z chleba odcinamy cieniutką skórkę i układamy kromki obok siebie w dwóch rzędach na folii spożywczej. Pieczywo lekko rozwałkowujemy i smarujemy białym serem. Wyrównujemy powierzchnię, układamy plasterki żółtego sera i zwijamy roladkę. Pieczywo wkładamy na 30-60 minut do lodówki i po tym czasie kroimy na około 1 cm kawałki.
Chlebowe ślimaczki
Koperek dokładnie płuczemy, drobno siekamy, dodajemy do białego sera razem z pokrojonymi w talarki oliwkami oraz suszonymi pomidorami posiekanymi w cienkie paseczki.
Chlebowe ślimaczki
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Chlebowe ślimaczki
Z chleba odcinamy cieniutką skórkę i układamy kromki obok siebie w dwóch rzędach na folii spożywczej. Pieczywo lekko rozwałkowujemy i smarujemy białym serem.
Chlebowe ślimaczki
Wyrównujemy powierzchnię, układamy plasterki żółtego sera i zwijamy roladkę.

Tagi:

sery chleb ser