Sposób przygotowania:
Chłodnik na letnie upały
Schłodzony w lodówce kefir przelewamy do garnka, dodajemy koncentrat barszczu czerwonego, mieszamy . Dodajemy posiekany drobniutko czosnek.
Wkładamy do lodówki na 30 minut . W tym czasie gotujemy jaja na twardo. Studzimy , obieramy ze skorupek . Jaja kroimy w ósemki.
Myjemy , obieramy i kroimy w kosteczkę ogórki . Siekamy zieleninę . Kefir wyciągamy z lodówki , nalewamy porcje do talerzy.
Do każdej porcji dodajemy jajka , ogórki , zieleninę . Podajemy sam lub z młodymi ziemniaczkami .
Wkładamy do lodówki na 30 minut . W tym czasie gotujemy jaja na twardo. Studzimy , obieramy ze skorupek . Jaja kroimy w ósemki.
Myjemy , obieramy i kroimy w kosteczkę ogórki . Siekamy zieleninę . Kefir wyciągamy z lodówki , nalewamy porcje do talerzy.
Do każdej porcji dodajemy jajka , ogórki , zieleninę . Podajemy sam lub z młodymi ziemniaczkami .
Przygotowanie chłodnika
Mieszamy schłodzony kefir z barszczem czerwonym. Dodajemy sok z cytryny .
Gotowanie jaj na twardo .
Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy .
Siekanie zieleniny .
Umytą zieleninę siekamy nożem.
Krojenie ogórka.
Umytego ogórka obieramy i kroimy w kostkę.
Magdalena88
Marika-
Holly
BSz