Sposób przygotowania:
Chłodnik paprykowy z fetą
Paprykę umyć i osuszyć.Pół papryki odłożyć do dekoracji, pozostałe opiec w piekarniku.Ostudzić,obrać ze skórki i oczyścić.Pomidory naciąć,sparzyć i obrać.Cebulę pokroić w plasterki.Kilka krążków cebuli odłożyć,pozostałe zmiksować z papryką oraz pomidorami.Kostkę bulionową rozpuścić w 2 szklankach wrzątku,schłodzić i wlać do zupy.Z umytej wrzątkiem cytryny wycisnąć sok i otrzeć skórkę.Obrać 2 ząbki czosnku,przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą.Chłodnik doprawić sokiem z cytryny,solą,mieloną papryką, ziołami oraz świeżo zmielonym pieprzem.Polać 2 łyżkami oliwy z czosnkiem.Chłodzić w lodówce 2 godziny.Bagietkę pokroić na 8 cienkich kromek i lekko skropić oliwą z czosnkiem.Do każdej miseczki włożyć 2 kromki i zalać chłodnikiem.Posypać pokruszoną fetą i udekorować cebulą oraz pokrojoną papryką.