kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Chłodnik pomodorowo-paprykowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Chłodna zupa w sam raz na upalne dni.

Chłodnik pomodorowo-paprykowy.

Składniki:

Chłodnik pomodorowo-paprykowy.

 

  • 5 pomidorów
  • 2 szklanki wody
  • garść natki pietruszki
  • 1 czerwona papryka
  • szczypta soli
  • szczypta soli
  • 2 stołowe łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 1 szklanka soku pomidorowego

Sposób przygotowania:

Chłodnik pomodorowo-paprykowy.
Pomidory i paprykę umyć.Pomidory pokroić w kostkę.Z papryki usunąć gniazdo nasienne i również pokroić w kostkę.Pokrojone warzywa włożyć do garnka i zalać 2 szklankami wody.Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Ugotowane warzywa zmiksować.
Zmiksowane warzywa zalać szklanką soku pomidorowego,dodać 2 stołowe łyżki przecieru. Chłodnik doprawić szczyptą soli,pieprzu. Wlać do miseczki,posypać szczyptą natki pietruszki i schodzić w lodówce.

Tagi:

papryka