paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Mój chłodnik szczawiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

przynosi idealne orzeźwienie

Mój chłodnik szczawiowy

Składniki:

Mój chłodnik szczawiowy

 

Sposób przygotowania:

Mój chłodnik szczawiowy
Jajka gotujemy na twardo tak jak zawsze. Obieramy je ze skorupek i każde kroimy na 4. Ogórki myjemy dokładnie i kroimy w kostkę. Dymkę obieramy i drobno siekamy. Szczaw bardzo dokładnie kilka razy myjemy a następnie drobno go siekamy. Dodajmy szczaw do gotującego się wywaru i razem gotujemy 2 min. Odstawiamy aby wystygł. Do zimnej zupy dodajemy kefir, ogórki, dymkę. Chłodnik doprawiamy solą i pieprzem. Do każdego talerza chłodniku wkładamy kawałki jajek