Sposób przygotowania:
Chłodnik truskawkowo- borówkowy z makaro
Maślankę mocno schładzamy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Owoce dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Do dekoracji odkładamy kilka truskawek i garść borówek. Usuwamy szypułki z pozostałych truskawek i dokładnie je miksujemy. Wlewamy 350 ml maślanki, słodzimy do smaku. Osobno miksujemy borówki amerykańskie, dodajemy pozostałą maślankę, słodzimy. Makaron nakładamy do miseczek. Równomiernie i jednocześnie wlewamy oba chłodniki owocowe. Dekorujemy borówką amerykańską, plasterkami truskawek i makaronem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
![Chłodnik truskawkowo- borówkowy z makaro Chłodnik truskawkowo- borówkowy z makaro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlodnik-truskawkowo-borowkowy-z-makaro-124263.jpg)
![Chłodnik truskawkowo- borówkowy z makaro Chłodnik truskawkowo- borówkowy z makaro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlodnik-truskawkowo-borowkowy-z-makaro-124264.jpg)