Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Chłodnik truskawkowo- borówkowy z makaro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Owocowa zupa nie musi być nudna

Chłodnik truskawkowo- borówkowy z makaro Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chłodnik truskawkowo- borówkowy z makaro

 

  • 45 dag truskawek
  • 40 dag borówki amerykańskiej
  • 800 ml maślanki lub kefiru
  • cukier
  • makaron świderki

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik truskawkowo- borówkowy z makaro
Maślankę mocno schładzamy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Owoce dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Do dekoracji odkładamy kilka truskawek i garść borówek. Usuwamy szypułki z pozostałych truskawek i dokładnie je miksujemy. Wlewamy 350 ml maślanki, słodzimy do smaku. Osobno miksujemy borówki amerykańskie, dodajemy pozostałą maślankę, słodzimy. Makaron nakładamy do miseczek. Równomiernie i jednocześnie wlewamy oba chłodniki owocowe. Dekorujemy borówką amerykańską, plasterkami truskawek i makaronem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Chłodnik truskawkowo- borówkowy z makaro
Usuwamy szypułki z pozostałych truskawek i dokładnie je miksujemy. Wlewamy 350 ml maślanki, słodzimy do smaku.
Chłodnik truskawkowo- borówkowy z makaro
Osobno miksujemy borówki amerykańskie, dodajemy pozostałą maślankę, słodzimy.

Tagi:

makaron