Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Chłodnik truskawkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Chłodnik truskawkowy to idealna propozycja na upalne dni

Chłodnik truskawkowy.

Składniki:

Chłodnik truskawkowy.

 

  • 1 kg truskawki świeże,
  • 1 szkl jogurt truskawkowy,
  • 1/2 szkl wino czerwone,
  • 2 łyżki miód,
  • 1 łyżka cukier waniliowy,
  • 1 paczka biszkopty,
  • cukier puder,
  • sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik truskawkowy.
Umyte truskawki, oczyścić z szypułek. Wino wymieszać z miodem, wlać do rondla i gotować około 5 min. Następnie dodać truskawki i gotować około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić. Do zimnych truskawek wlać jogurt, dodać cukier waniliowy i dokładnie zmiksować. Przyprawić do smaku cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Zupę wystudzić w lodówce. Podawać z biszkoptami lub krakersami.

Tagi:

biszkopt