Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Chłodnik wiosenny 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Chłodnik z ogórka rzodkiewek i papryki.

Chłodnik wiosenny 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chłodnik wiosenny 3

 

  • 1 szklanka rosołki
  • 1,5- 2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/2 ogorka szklarniowego
  • 8-10 rzodkiewek
  • po 1/3 z trzech kolorów papryki
  • 2 łyżki posiekanego kopru
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik wiosenny 3
Rosołek schłodzić w lodówce, nastepnie połaczyc go ze schłodzonym jogurtem naturalnym. Rzodkiewki i papryki oczyścić, ogórka obrać. Wszystkie warzywa pokroic w niewielka kostkę, ogórka i rzodkiewkę można tez zetrzec na tarce. Koper i szczypior posiekać. Warzywa połaczyć z jogurtem i wymieszać, przyprawic do smaku.
Chłodnik wiosenny 3
do chłodnika warzywnego dosypać zieleninę.
Chłodnik wiosenny 3
do jogurtu z rosolkiem dodać pokrojone wwarzywa.
Chłodnik wiosenny 3
jogurt naturalny polaczyc ze schlodzonym rosolkiem.
Chłodnik wiosenny 3
ogorek jak i pozostale warzyw pokroic w kostke.