Sposób przygotowania:
Chłodnik z buraczków
Botwinkę myjemy, obieramy buraczki i kroimy w drobną kosteczkę. Zalewamy bulionem, ale nie za dużo tak, aby tylko przykryć botwinkę. Dodajemy pieprz, cukier, ocet i doprawiamy solą. Gotujemy do miękkości i studzimy.
Do ugotowanej botwinki dodajemy drobno posiekany koperek, pokrojoną w małe kawałeczki rzodkiewkę i jogurt. Dokładnie mieszamy.
Połowę ugotowanych na twardo jajek kroimy w kosteczkę i dodajemy do chłodnika.
Doprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Pozostałe jajka dzielimy na ćwiartki i układamy na wlanej do miseczek zupie.
Do ugotowanej botwinki dodajemy drobno posiekany koperek, pokrojoną w małe kawałeczki rzodkiewkę i jogurt. Dokładnie mieszamy.
Połowę ugotowanych na twardo jajek kroimy w kosteczkę i dodajemy do chłodnika.
Doprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Pozostałe jajka dzielimy na ćwiartki i układamy na wlanej do miseczek zupie.
gusia1000