lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Książka Kucharska: Pyszne chłodniki

Chłodnik z jajem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Chłodniki robię rzadko ale jak już zrobię to znika migiem . Ja lubię jeść zaraz po ugotowaniu córką i mąż chłodny :) Można dogodzić jednym i

Chłodnik z jajem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chłodnik z jajem

 

  • 3 Buraki ugotowane osobno i z miksowane

 

  • 4 jaja ugotowane na twardo

 

 

 

  • posiekany pęczek botwinki

 

  • sól cytrynowa do smaku

 

 

 

  • listek laurowy 3 szt

Sposób przygotowania:

Chłodnik z jajem
Ugotowałam buraczki zmiksowane z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego . W trakcie gotowania dodałam sprasowany czosnek i szczyptę soli cytrynowej .Botwinkę włożyłam posiekaną drobno .Gotowałam na małym ogniu z 15 minut i zalałam śmietaną . Zamieszałam i gotowe . Ugotowałam jaja . Pokroiłam je i wkładałam do miseczki zalewałam i podawałam.
Chłodnik z jajem
Gęsty ale za to pyszny chłodnik polecam zwłaszzca na taki upał jak dziś

Tagi:

buraki