Sposób przygotowania:
Chłodnik z ogórka z czosnkiem niedźwiedzim
Ogórki dobrze myjemy i ścieramy na tarce duże oczka. Koperek siekamy drobno. Czosnek niedźwiedzi siekamy. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy w ćwiartki.
Zimna śmietanę łączymy z jogurtem , wyciskamy do nich czosnek. Dodajemy starte ogórki i koperek siekany. Mieszamy. Doprawiamy solą do smaku . Podajemy zimny z kawałkami jajka.
Zimna śmietanę łączymy z jogurtem , wyciskamy do nich czosnek. Dodajemy starte ogórki i koperek siekany. Mieszamy. Doprawiamy solą do smaku . Podajemy zimny z kawałkami jajka.
Marika-
weronikaS
Holly
iwa643
czosnek dodałam bo go lubię , można dodać 1 ząbek zwykłego czosnku lub ominąć ten skąłdnik tez będzie pysznie