kvailai

kvailai

Kucharz
[Przepisów: 5]

Chłodnik z zieleniny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chłodnik z zieleniny jest niskokaloryczny i tani w wykonaniu. Starczy na 4 porcje

Chłodnik z zieleniny

Składniki:

Chłodnik z zieleniny

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik z zieleniny
Obrane ze skóry mięso siekamy, drobno. Jajka kroimy w pół plasterki. Do wazy wkładamy mięso, jajka i obrane ze skórki, wypestkowane i pokrojone w kostke pomidory. Całość lekko przyprawiamy i zalewamy maślanką spienioną ze śmietaną i wymieszaną z utartym ogórkiem ( obranym i pozbawionym pestek). Składniki mieszamy, obficie posypujemy zieleniną i odrazu podajemy.

Ogórek lepiej dodać w ostaniej chwili żeby nie puścił zbyt wiele soku i nie rozrzedził zupy.