Chłodnik ze zsiadłego mleka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

uwielbiam chłodnik ze zsiadłego mleka

Chłodnik ze zsiadłego mleka

Składniki:

Chłodnik ze zsiadłego mleka

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik ze zsiadłego mleka
Botwinę umyć, łodygi i liście posiekać. Zalać 200 ml wody, dodać łyżkę soku cytrynowego i gotować 10 minut. Ostudzić. Zielony ogórek opłukać, obrać, pokroić w kostkę, osolić, odcisnąć z płynu. Ogórek małosolny opłukać, pokroić w kostkę. Szczypiorek, koperek i rzodkiewki opłukać. Z rzodkiewek odciąć końce. Szczypiorek i koperek pokroić. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Cielęcinę pokroić na paseczki. Ubić zsiadłe mleko ze śmietaną. Wlać botwinę z wywarem. Dodać pokrojone ogórki, rzodkiewkę koperek, szczypiorek i cielęcinę. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem chłodnik wymieszać i włożyć pokrojone w kostkę jajka.

Tagi:

jajko jajka