Sposób przygotowania:
Chłopski filetprzygotowanie mięsa
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, obsypujemy przyprawą do kurczaka oraz sola. W każdym kawałku mięsa robimy otwór.
przygotowanie farszu
2. Cebulę obieramy drobno kroimy, dusimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kiełbasę oraz paprykę. Farsz przekładamy do naczynia, dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz pokrojony w kostkę ser topiony. Mieszamy wszystko razem.
faszerowanie mięsa
3. Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
4. Mięso po upieczeniu kroimy w plastry.
sos
5. Podajemy z sosem; jogurt mieszamy z musztardą, posiekanym koperkiem i doprawionym pieprzem oraz solą.
gotowe
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.