Sposób przygotowania:
Roladki z czosnkiem niedźwiedzimETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na porcje, rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty.
Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą, posypać posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.
ETAP 2:
Następnie mięso posypać posiekaną cebulą, ułożyć pokrojone w słupki ogórki i boczek.
ETAP 3:
Zwinąć w roladki i zawiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami.
ETAP 4:
Przygotowane roladki ułożyć na blaszce, skropić olejem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec na rumiano polewając sosem powstałym podczas pieczenia.
ETAP 5:
Rumiane roladki przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, dodać przyprawy ( liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli, pieprzu i sosu sojowego ). Dusić pod przykryciem do miękkości.
Z miękkich roladek usunąć nici, odłożyć w ciepłe miejsce.
Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z powstałym podczas duszenia mięsa sosem, zagotować, przyprawić do smaku, przecedzić.
mocsłodkości