Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Roladki z czosnkiem niedźwiedzim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z mięsa wieprzowego z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, kiszonych ogórków i wędzonego boczku to pomysł na pyszne mięsko. Polecam.

Roladki z czosnkiem niedźwiedzim

Składniki:

Roladki z czosnkiem niedźwiedzim

Lista składników

Składniki na sos

Sposób przygotowania:

Roladki z czosnkiem niedźwiedzim

ETAP 1:

Roladki z czosnkiem niedźwiedzim
Mięso oprószyć przyprawami i posmarować musztardą

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na porcje, rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty.
Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą, posypać posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.

ETAP 2:

Roladki z czosnkiem niedźwiedzim
Ogórki kiszone i boczek pokroić w słupki, ułożyć na mięsie

Następnie mięso posypać posiekaną cebulą, ułożyć pokrojone w słupki ogórki i boczek.

ETAP 3:

Roladki z czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowane płaty mięsa z dodatkami zwinąć jak roladki

Zwinąć w roladki i zawiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami.

ETAP 4:

Roladki z czosnkiem niedźwiedzim
Roladki ułożyć na blaszce i zrumienić w piekarniku

Przygotowane roladki ułożyć na blaszce, skropić olejem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec na rumiano polewając sosem powstałym podczas pieczenia.

ETAP 5:

Roladki z czosnkiem niedźwiedzim

Rumiane roladki przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, dodać przyprawy ( liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli, pieprzu i sosu sojowego ). Dusić pod przykryciem do miękkości.
Z miękkich roladek usunąć nici, odłożyć w ciepłe miejsce.
Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z powstałym podczas duszenia mięsa sosem, zagotować, przyprawić do smaku, przecedzić.