Sposób przygotowania:
Penne z gorgonzolą i brokułami
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Brokuł dzielimy na różyczki, wrzucamy je do wrzącej osolonej wody i gotujemy około 5-6 minut.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na rozgrzanej w rondlu oliwie. Dodajemy śmietanę, pokrojony w kostkę ser gorgonzola oraz suszone pomidory. Dodajemy również przyprawy i podsmażamy całość przez kilka minut, aż ser się roztopi.
Dodajemy ugotowany makaron oraz brokuły. Mieszamy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem.
Brokuł dzielimy na różyczki, wrzucamy je do wrzącej osolonej wody i gotujemy około 5-6 minut.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na rozgrzanej w rondlu oliwie. Dodajemy śmietanę, pokrojony w kostkę ser gorgonzola oraz suszone pomidory. Dodajemy również przyprawy i podsmażamy całość przez kilka minut, aż ser się roztopi.
Dodajemy ugotowany makaron oraz brokuły. Mieszamy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem.