Sposób przygotowania:
Rolada z kurczaka w folii
Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy. Na patelni smażymy pokrojoną w drobna kostkę cebulkę i posiekane pieczarki, doprawione sola i pieprzem. na każda pierś nakładamy trochę pieczarkowego farszu.
Folię aluminiową lekko smarujemy olejem i posypujemy niezbyt grubo przyprawami, np. zmielony pieprz, słodka papryka.
Układamy każdą pierś na folii i szczelnie zawijamy w kształcie "kiełbaski".
W garnku zagotowujemy wodę i wkładamy do wrzątku piersi w folii. gotujemy ok. 1/2 godziny.
Po wyjęciu z wrzątku rolady studzimy, odwijamy i obsmażamy ze wszystkich stron na złoto.
Podajemy z ryże polane sosem pieczeniowym.
Folię aluminiową lekko smarujemy olejem i posypujemy niezbyt grubo przyprawami, np. zmielony pieprz, słodka papryka.
Układamy każdą pierś na folii i szczelnie zawijamy w kształcie "kiełbaski".
W garnku zagotowujemy wodę i wkładamy do wrzątku piersi w folii. gotujemy ok. 1/2 godziny.
Po wyjęciu z wrzątku rolady studzimy, odwijamy i obsmażamy ze wszystkich stron na złoto.
Podajemy z ryże polane sosem pieczeniowym.