Sposób przygotowania:
Delikatne naleśniki budyniowe z dżemem
Do wysokiego pojemnika wsypać mąkę tortową, budyń waniliowy, cukier, kurkumę, sól, wbić jajka, wlać mleko, olej, wodę gazowaną i mikserem wszystko dokładnie połączyć (około 2 minuty), odstawić na 30 minut.
Patelnia naleśnikarka 22 cm przetarta olejem i mocno rozgrzana, chochelką nalać porcję ciasta aby było cienkie, z każdej strony smażyć na złocisto, usmażone kłaść na talerz.
Każdy naleśnik posmarować ulubionym dżemem i składać na "cztery", podawać posypane puderm cukrem i np. z kawą zbożową z mlekiem.
Patelnia naleśnikarka 22 cm przetarta olejem i mocno rozgrzana, chochelką nalać porcję ciasta aby było cienkie, z każdej strony smażyć na złocisto, usmażone kłaść na talerz.
Każdy naleśnik posmarować ulubionym dżemem i składać na "cztery", podawać posypane puderm cukrem i np. z kawą zbożową z mlekiem.
ciasteczka
mocsłodkości
ziutula
lukrowanepierniczki