Sposób przygotowania:
Choinka na wigilijny stół
Kromki chleba tostowego należy układać jedna na drugiej obracając je tak, aby rogi następnej kromki wypadały w połowie boków kromki poprzedzającej.Każdą kromkę należy posmarować dość grubo pastą utartą z sera i makreli z dodatkiem szczypiorku lub cebulki drobno pokrojonej.Proporcje sera i makreli według smaku, ja daję jedną średniej wielkości makrelę i jedną kostkę sera. Po ułożeniu kilku kromek, następne należy trochę przyciąć z każdej strony, aby choinka ku górze się zwężała. Na każdym wystającym rogu kromki należy umieścić dekorację:pomidorka, kawałek papryki lub oliwkę, ja wycinam również gwiazdki z gotowanej marchewki w plasterkach. Na górze choinki umieszczam gwiazdkę wyciętą z kromki chleba tostowego. Jeżeli jest za mało pasty i wystają "suche" kawałki chleba można posmarować je majonezem, wygląda wtedy jak śnieg. Gotową choinkę do momentu wystawienia na stół przechowuję w lodówce, aby smaki się dobrze ze sobą połączyły. Najlepiej zrobić choinkę dzień prędzej. Smacznego:-)
bajtek
evita0007
No własnie :D
małatruskaweczka
gos263
A dlaczego nie ????
Babciagramolka
gos263
A jeżeli dodam jakiś inny przepis ze zdjęciem, to będzie on dołączony do konkursu??? Proszę o odpowiedż
Babciagramolka
Przepisy konkursowe muszą być ze zdjęciem - jest to zawsze zaznaczone w Regulaminie Konkursu . Odpowiadam- tak jeśli przepis na kulinarny prezent będzie mieć zdjecie zostanie zaliczony do kategorii konkursowej