Sposób przygotowania:
Choinki z białą polewą czekoladowąPrzygotowanie ciasteczek :
Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem do miski. Do mąki ścieramy na grubych oczkach tarki masło,dodajemy cukier waniliowy i żółtka.
Zagniatamy gładkie ciasto.
Rozwałkowujemy go na lekko posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 4 mm. Wykrawamy foremkami choinki.
Układamy delikatnie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ciast. wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury ok.180-190 stopni i pieczemy na złoty kolor. Po upieczeniu ściągamy z blachy i studzimy.
Etap końcowy :
Przekładamy smarując cienko marmoladą i sklejając po 2 sztuki. Wierzch choinek oblewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu polewą z białej czekolady.
Posypujemy zielonym cukrem błyszczącym. Pozostawiamy do zastygnięcia polewy.