madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Kokosanki bezowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Te ciastka powstają w moim domu zazwyczaj, kiedy pozostają mi białka od innych potraw. A że nie lubię nic wyrzucać to maja takie zastosowanie bardzo często. Zwłaszcza w okolicach Świąt.

Kokosanki bezowe

Składniki:

Kokosanki bezowe

 

Sposób przygotowania:

Kokosanki bezowe

ETAP 1:

Kokosanki bezowe
Rozpuszczony cukier i masło zdejmujemy z ognia

Do garnka wkładamy masło i cukier, następnie rozpuszczamy je na małym ogniu. Zdejmujemy z palnika

ETAP 2:

Kokosanki bezowe
Po dodaniu wiórek kokosowych odstawiamy

Do garnka wlewamy mleko i wiórki kokosowe. Mieszamy i odstawiamy do wystygniecia.

ETAP 3:

Kokosanki bezowe
Ubitą sztywną piane dodajemy do masy kokosowej.

Białka jaj ubijamy na sztywna pianę i delikatnie mieszamy z masa kokosową.

ETAP 4:

Kokosanki bezowe
Łyżeczką nakładamy porcje na blachę z papierem

Łyżką nakładamy porcję na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.