Sposób przygotowania:
Ciasteczka cynamonowe przekładane powidłami
Utrzeć margarynę z cukrem pudrem i żółtkami. Do miski przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Zagnieść szybko gładkie ciasto. Wałkować ciasto na lekko posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Wykrawać foremką kwiatuszki -w połowie ciasteczek zrobić małą dziurkę.
Ułożyć delikatnie ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ciast. Wstawić do nagrzanego piekarnika do ok. 180-190 stopni i piec ok. 12-15 min. na złoty kolor.
Po wystudzeniu skleić ciasteczka smarując powidłami śliwkowymi po dwa 1 całe i jedno z dziurką. Na koniec potrzepać cukrem pudrem.
Zagnieść szybko gładkie ciasto. Wałkować ciasto na lekko posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Wykrawać foremką kwiatuszki -w połowie ciasteczek zrobić małą dziurkę.
Ułożyć delikatnie ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ciast. Wstawić do nagrzanego piekarnika do ok. 180-190 stopni i piec ok. 12-15 min. na złoty kolor.
Po wystudzeniu skleić ciasteczka smarując powidłami śliwkowymi po dwa 1 całe i jedno z dziurką. Na koniec potrzepać cukrem pudrem.