Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Chowder z kraba

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ekskluzywne danie na party i przyjęcie

Chowder z kraba

Składniki:

Chowder z kraba

 

  • 2 łyżki masła
  • białe części 3 porów posiekane
  • 3 szklanki wywaru z kurczaka
  • 4 ziemniaki obrane i pokrojone w plastry
  • 2 szklanki mleka
  • 142 ml kraba z puszki
  • 60 ml wytrwnego shery
  • 15 ml wiśniówki
  • sól i pieprz
  • pokrojony szczypiorek

Sposób przygotowania:

Chowder z kraba
W rondlu stopić masło. Smażyć pory aż zmiękną. Dodać wywar i ziemniaki. Dusić 20 minut na wolnym ogniu. Zmiksowac na puree. Wmieszać mleko, mięso kraba, sherry i wiśniówkę. Podgrzać ale nie zagotować. doprawić solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem.