Sposób przygotowania:
Chrapka
D rozdże rozpuścić w ciepłym mleku' dodać pół szklanki mąki, łyżeczkę cukru, dobrze wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia' Żółtka utrzeć z cukrem. Do przesianej mąki dodać szczyptę soli, zółtka, aromat oraz podrośnięte drożdże, dobrzę wyrobić.Margarynę stopić lekko ostudzić i ciepłą dodać do wyrobionego ciasta, dobrze wymieszać, przykryć czystą lnianą albo bawełnianą'ściereczką i odstawić do 'vy-
rośnięcia. Sliwki umyć, osuszyć' przekroić na połówki o przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy, wstawić do piekarnika na 180 st 30 - 45 min
rośnięcia. Sliwki umyć, osuszyć' przekroić na połówki o przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy, wstawić do piekarnika na 180 st 30 - 45 min