Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie studzimy .
Pieczarki obieramy i siekamy albo ścieramy na tarce podsmażamy na oleju razem z cebulą studzimy.
Do zimnej kaszy dodajemy pieczarki, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki,wbijamy jajko i wsypujemy bułkę i kaszę.
Wyrabiamy masę ręką.
Z masy formujemy mokrymi dłońmi kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Kotlety można podać na ciepło do obiadu albo na zimno na kanapki.
POLECAM!!!!
Pieczarki obieramy i siekamy albo ścieramy na tarce podsmażamy na oleju razem z cebulą studzimy.
Do zimnej kaszy dodajemy pieczarki, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki,wbijamy jajko i wsypujemy bułkę i kaszę.
Wyrabiamy masę ręką.
Z masy formujemy mokrymi dłońmi kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Kotlety można podać na ciepło do obiadu albo na zimno na kanapki.
POLECAM!!!!
gusia1000