AldiNonia

AldiNonia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Omlet z oliwkami i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny, pożywny dla osób, które nie boją się być "śmierdziuchami". Czosnek ma to do siebie, że mimo wszystkiego pozostawiam ostry smak i zapach.

Omlet z oliwkami i czosnkiem

Składniki:

Omlet z oliwkami i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Omlet z oliwkami i czosnkiem

I

Omlet z oliwkami i czosnkiem
Dwa jajka rozbełtać z przyprawami widelcem.

Jajka wbić do miseczki, dodać przyprawy i rozbełtać widelcem.

II

Omlet z oliwkami i czosnkiem
Oliwki wraz z czosnkiem smażymy przez chwilę.

Na patelni rozgrzać masło. Czosnek przecisnąć przez praskę, oliwki pokroić w kółeczka i podsmażyć na złoto.

Na podsmażone oliwki z czosnkiem wylać jajka. Smażyć do momentu, aż wierzch się zetnie a następnie obrócić omlet na drugą stronę i smażyć chwilę na złoty kolor.


Tagi:

omlet oliwki