Sposób przygotowania:
Chrupiąca sałatka gryczana z surimi
Ogórka i rzodkiewki umyłam, osuszyłam, pokroiłam w pół-plasterki. Cebulę obrałam, pokroiłam w piórka. Koperek opłukałam, osuszyłam i posiekałam. Paluszki surimi obrałam z folii i pokroiłam ukośnie w plasterki. Wszystkie składniki umieściłam w misce, doprawiłam do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszałam. Sałatkę podałam w szklanych miseczkach przystrojone kleksem majonezu, ale można również wymieszać z majonezem przed podaniem.
zewa
edytaha
Oj było, było, tylko za mało zrobiłam :)
cris
edytaha
Krysiu, paluszki "krabowe" są robione z mięsa białych ryb z całym mnóstwem różnych (niekoniecznie najzdrowszych :/) dodatków, zwijane w roladki i aromatyzowane. W smaku są chrupkie i nie czuć ich rybą. Ja lubię surimi, bo fajnie się komponują z wieloma dodatkami :)
mysza75
edytaha
Dziękuję Madziu :)
marietta
edytaha
Marietto, nie ma potrzeby obsmażania paluszków surimi,one są od razu gotowe do jedzenia :)
marietta
edytaha
I słusznie :) Zupka musiała wspaniale smakować :)