Sposób przygotowania:
Chrupiąca sałatka w odcieniach zieleni
Pestki słonecznika zrumienić na suchej patelni. Sałatę opłukać, osuszyć w ściereczce lub suszarce do sałaty, porwać palcami na nieduże kawałki. Cukinię, kalarepę i pora umyć, osuszyć. Cukinię razem ze skórą pokroić w pół- lub ćwierć-plasterki ( w zależności od grubości cukinii). Kalarepę obrać, pokroić w plasterki o rozmiarach podobnych do plastrów cukinii. Pora pokroić w plasterki i rozdzielić na pojedyncze krążki. Ser pokroić w kosteczkę (u mnie około 1,5x1,5 cm). Na półmisku ułożyć sałatę, na nią rozsypać równomiernie warzywa i ser. Po wierzchu posypać uprażonym słonecznikiem. Doprawić do smaku oliwą , pieprzem i ewentualnie solą (nie polecam).
elzbieta8960
edytaha
elzbieta8960
Nie przejmuj sie ,to wyraznie widac na zdjeciu :)
anemon
edytaha
Mam nadzieję, że znajdziesz go bez problemu :)
Natala1210
edytaha
Dziękuję :)
Mnie też skusiła. wstyd się przyznać, ale zjadłam ją sama, a mężowi tylko opowiedziałam jak smakowała :)
arunia
Ot cała kobieta :)
5 to moja ocena, uwielbiam sałatki z sałaty fety i słonecznika a Twoją wariację wypróbuję niebawem :)
edytaha
Ech, mąż w rewanżu pochłonął wszystkie racuchy, dla mnie pozostawił... zapach :)