Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Chrupiąca surówka z białej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chrupiąca surówka z białej kapusty na smak znanych surówek u Chińczyka - jest chrupka i idealna do obiadku :)

Chrupiąca surówka z białej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chrupiąca surówka z białej kapusty

 

  • 1/2 główki białej kapusty (młodej)
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka cukru
  • 40 ml octu winnego
  • 80-90 ml oliwy lub oleju
  • sól himalajska do smaku około 1/2 łyżeczki
  • pieprz biały do smaku

Sposób przygotowania:

Chrupiąca surówka z białej kapusty
Kapustę szatkujemy, marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach, białą cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie piórka - wszystko przekładamy do miski i mieszamy.

Do mniejszej miseczki wlewamy ocet winny, oliwę, dodajemy cukier, sól i pieprz - mieszamy. 

Warzywa polewamy sosem i mieszamy.

Smacznego.
Chrupiąca surówka z białej kapusty
wszystkie warzywa poszatkowane i starte na tarce przekładam do miski - dodaje sos - mieszam