anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Chrupiące frytki z lekką nutą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pospolite frytki w nowej odsłonie.

Chrupiące frytki z lekką nutą. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chrupiące frytki z lekką nutą.

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące frytki z lekką nutą.
Ziemniaki należy obrać ze skórki, następnie dokładnie opłukać i pokroić w paski grubości ok. 5mm. Do garnka należy wlać olej ok. 3-4 cm, następnie na dno takiego garnka wrzucamy 4 ząbki obranego ze skórki i opłukanego czosnku, gdy tłuszcz będzie mocno rozgrzany wrzucamy porcję ziemniaków. Frytki smażymy na złoty kolor. Następnie odcedzamy z tłuszczu. Wykładamy na talerz i polewamy ketchupem. Dzięki czosnkowi frytki będą miały fajny posmak. Smacznego :)
Chrupiące frytki z lekką nutą.
Następny etap to wrzucenie frytek na tłuszcz i smażenie.
Chrupiące frytki z lekką nutą.
Pokrojone na frytki ziemniaki, przygotowane do smażenia.

Tagi:

lekką frytki