malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Chrupiące paluchy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie paluchy są bardzo chrupiące, złociste i smaczne. Moja rodzina je uwielbia. Warto je przygotować.

Chrupiące paluchy

Składniki:

Chrupiące paluchy

 

  • 20 papierków ryżowych,
  • 1 strąk papryki czerwonej,
  • 20 dag mięsa mielonego wieprzowego,
  • 20 dag pieczarek,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżka keczupu.

Sposób przygotowania:

Chrupiące paluchy
Paprykę, pieczarki drobno siekamy smażymy na miękko. Mięso smażymy, solimy, pieprzymy, dodajemy paprykę, pieczarki oraz keczup. Każdy papierek moczymy w ciepłej wodzie nakładamy farsz i zwijamy, smażymy na złoto na oleju. Następnie odsączamy na papierowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu. Podajemy od razu.

Tagi:

mięso