malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Mięsne paluchy chrupiące

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie danie jest bardzo pomysłowe. Smakuje podobnie do mielonych tradycyjnych ale jest fajniejsze bo inne i zmodyfikowane.

Mięsne paluchy  chrupiące

Składniki:

Mięsne paluchy chrupiące

 

Sposób przygotowania:

Mięsne paluchy chrupiące
Pieczarki, paprykę, cebulę oraz szczypior drobno siekamy. Następnie mieszamy z mięsem, wbijamy jajka oraz dodajemy bułkę tartą, solimy, pieprzymy, wyrabiamy masę i formujemy z niej podłużne paluchy. Smażymy na złoto z każdej strony 20 minut. Następnie odsączamy na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.